
Büyükelçiler ve Uluslararası Temsilciler AKK’de!
14/08/2025
GENÇLİK PARKI’NDA BİR İLK: ‘ANKARA GURME FESTİVALİ’ BAŞKENTLİLERİ BEKLİYOR
19/08/2025Türkiye’nin Eşsiz Tatları Ankara’da Buluşuyor!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ve ilki yapılacak olan ‘Ankara Gurme Festivali’, başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen ünlü şeflerin sunduğu eşsiz tatlar, canlı konserler, söyleşiler, gösteriler ve usta şeflerin sahne aldığı workshop ve mutfak şovlarıyla Başkentlilere unutulmaz tatlar sunmaya hazırlanıyor.
Tüm Başkentliler gibi sizleri de yerel, ulusal ve uluslararası lezzetlerin kültürle yoğrulduğu, tatlarla dolu ‘Ankara Gurme Festivali’ne davet ediyoruz.
📍 Yer: Gençlik Parkı
📅 Tarih: 18-24 Ağustos 2025
⏰ Saat: 10.30-21.00 Arası
Açılış Töreni: 18 Ağustos Pazartesi, Saat:11.00’da
GURME ANKARA FESTİVALİ 2025
Yer: Ankara Gençlik Parkı Etkinlik Alanı
Tarih: 18 – 24 Ağustos 2025
- Gün – 18 Ağustos Pazartesi (Açılış Günü)
11:00 – 11:05 → Saygı Duruşu & İstiklal Marşı
11:10 – 12:00 → Açılış Konuşmaları
12:10 – 12:40 → Festival Alanında Gezinti
12:45 – 13:15 → Açılış Özel Yemeği (Ankara Tava – Ayran Aşı – İrmik Helvası)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: Ayran Aşı
- Gün – 19 Ağustos Salı
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:00 – 12:30 → Workshop
12:30 – 13:00 → Günün Yemeği Tadımı (Yumurtalı Erişte)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: Yumurtalı erişte
- Gün – 20 Ağustos Çarşamba
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:00 – 12:30 → Workshop
12:30 – 13:00 → Günün Yemeği Tadımı (Nohutlu Pilav)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: Nohutlu Pilav
- Gün – 21 Ağustos Perşembe
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:00 – 12:30 → Workshop
12:30 – 13:00 → Günün Yemeği Tadımı (Vişne Şerbeti)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: Vişne Şerbeti
- Gün – 22 Ağustos Cuma
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:30 – 13:30 → Protokol Yemeği
Menü: Ankara Tava – Ayran Aşı – İrmik Helvası
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: Ayran Aşı
- Gün – 23 Ağustos Cumartesi
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:00 – 12:30 → Workshop
12:30 – 13:00 → Günün Yemeği Tadımı (Ayran Aşı)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri
Günün Tadımı: İrmik Helvası
- Gün – 24 Ağustos Pazar (Kapanış Günü)
11:00 – 12:00 → Atölye Çalışması
12:00 – 12:30 → Workshop
12:30 – 13:00 → Günün Yemeği Tadımı (Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı)
13:00 – 15:00 → Söyleşiler (3 oturum)
16:00 – 17:00 → Atölye Çalışması
18:00 – 19:30 → DJ Performansı
20:00 – 21:00 → Sanatçı Konseri & Festival Kapanışı
Günün Tadımı: Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Gurme Ankara Festivali – Atölye Programı
- Gün – 18 Ağustos
“Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri” Atölyesi
- Ankara simidi, Çubuk turşusu, Beypazarı kurusu, Ayaş domatesi ile uygulamalı sunum
- Yerel şef eşliğinde yapım teknikleri
- Gün – 19 Ağustos
“Ankara Mutfağından Geleneksel Yemekler” Atölyesi
- Ankara tava, etli yaprak sarma, batırık
- Tariflerin modern mutfakta uygulanışı
- Gün – 20 Ağustos
“Hamur İşleri ve Unlu Mamuller” Atölyesi
- Katmer, gözleme, Ankara çöreği, erişte yapımı
- Katılımcılarla birlikte açma ve pişirme uygulamaları
- Gün – 21 Ağustos
“Tatlılar ve Helvalar” Atölyesi
- Höşmerim, irmik helvası, un helvası
- Osmanlı’dan günümüze tatlı kültürü
- Gün – 22 Ağustos
“Ankara Sofralarında Çorba Kültürü” Atölyesi
- Ayran aşı, tarhana çorbası, toyga çorbası
- Sağlık ve beslenmede çorbaların yeri
- Gün – 23 Ağustos
“İçecekler ve Şerbet Kültürü” Atölyesi
- Vişne şerbeti, demirhindi şerbeti, geleneksel ayran
- Şerbetlerin Osmanlı’dan bugüne gastronomideki rolü
- Gün – 24 Ağustos (Kapanış)
“Anadolu’dan Ankara’ya Yansıyan Lezzetler” Atölyesi
- Yeşil mercimekli bulgur pilavı, keşkek, tandır ekmeği
- Anadolu mutfağının Ankara mutfağına etkisi




