
Ankara’ya İz Bırakanlar: Prof. Dr. Lale Özgenel
27/01/2026
Uğur Mumcu AKK’de Anıldı
31/01/2026Ankara Kent Konseyi Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu, Sözcü Mehmet Yalçındere başkanlığında; grubun mevcut işleyişi, geçmiş faaliyet süreci ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda yapılan değerlendirmelerde; gündem dağınıklığı ve alınan kararların izlenmemesi nedeniyle verimlilik sorunu yaşandığı, bu durumun somut tavsiye kararı üretimini zorlaştırdığı ifade edildi.
Sürdürülebilir olmadığı değerlendirilen mevcut komisyon yapıları askıya alındı; Yerel Yönetim, Teknoloji, İnovasyon ve Kamu Politikaları Uyum, İklim Kanunu ve Geri Dönüşüm başlıklarında üç geçici komisyon oluşturuldu. Komisyonların, kendi çalışma alanlarında en az bir tavsiye kararı hazırlaması hedeflendi.
Önümüzdeki dönemde; odaklı gündemlerle çalışma, düzenli tavsiye kararı üretimi ve karar alma süreçlerinin yazılı usullere bağlanması gerektiği belirtildi.
Toplantı, çalışma grubunun kurumsal ilkelere bağlı, proje odaklı ve sonuç üreten bir yapıya dönüşmesi gerektiği vurgusuyla sona erdi.



