
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz “Tarımsal Düşünce Hasadı” Programında
21/02/2025
ArtAnkara 11. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Etkinliği
22/02/2025AKK’den “Ankara’nın Tarihi Mirası ve Rotaları”na Işık Tutan Konferans
Ankara Kent Konseyi (AKK) Ankara Tarihi Miras Çalışma Grubu, “Ankara’nın Tarihi Mirası ve Rotaları” başlıklı konferans düzenlendi.
Ankara’nın tarihi mirası ve rotalarının keşfedildiği konferansta kısa bir konuşma yapan ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, “Ankara’nın kültürel mirasını Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyoruz” diye belirtti.
Ankara Kent Konseyi (AKK) Ankara Tarihi Miras Çalışma Grubu, Başkent’in zengin kültürel ve tarihi mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla “Ankara’nın Tarihi Mirası ve Rotaları” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Başkent’in tarihine, kültürel ve turistik değerlerine ışık tutan konferans, Dr. Necati Yalçın’ın sunumuyla gerçekleşti. Konferans kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) tarihe saygı projeleri, kentin turizm ve kültür rotaları gibi birçok önemli konu ele alındı.
Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleşen konferansa, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Çetin Ünal, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, ABB temsilcileri, AKK YİK, Meclis ve Çalışma Grubu üyeleri, STK ve dernek temsilcileri, akademisyenler katılım sağladı.
Başkent Ankara’nın tarihi miraslarını katılımcılarla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen konferansta, kentin zengin kültürel ve turistik değerleri kapsamlı bir şekilde ele alınarak Ankara’daki önemli rotalar beş ana tema altında toplandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarih, gezi, kültür-sanat ve doğa”
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK ÖNEMLİ VE ÇOK ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
“Ankara’nın Tarihi Mirası ve Rotaları” başlıklı sunumda, Ankara’da bulunan tarihi yapılar, müzeler ve binalara değinerek gezi turlarının kentte yaygınlaştırılmasının önemini vurgulayan Necati Yalçın, “Ankara çok önemli bir miras ve bir cevher. Ankara, nereden bakarsanız bakın, ‘Milli Mücadele’ ve ‘Cumhuriyet’ dediğimizde bir numaralı kenttir” dedi.
ABB’nin kentin tarihi dokusunu ve alanlarını korumak için sürdürdüğü restorasyon çalışmalarının önemine de değinen Yalçın, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi’ndeki tarihi evlerin restore edilmesi, Güvenpark Kentsel Tasarım Projesi, Ulus Atatürk (Zafer) Anıtı’nın restore edilmesi, Hamamönü Meydanı’ndaki çalışmalar başta olmak üzere çok önemli ve çok özel çalışmalar yapıyor” ifadelerini kullandı.
AMAÇ: ANKARA’NIN KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASINI ANKARALILARLA BULUŞTURMAK
AKK Ankara Tarihi Miras Çalışma Grubu Sözcüsü Kadim Koç ise, Çalışma Grubu’nun projelerinden söz ettikten sonra programın amacına değindiği konuşmasında, “Herkes Ankara’yı bildiğini zannediyor ama farkına varmadıkları çok önemli ayrıntılar var. Bir Cumhuriyet şehri olarak bu ayrıntıları daha çok insanla paylaşmak, Ankara’nın Cumhuriyet dönemi tarihi miraslarını katılımcılarla buluşturmak ve bu duyarlılığı yaratmak için etkinlikler düzenliyoruz. Çok farklı kesimlerden, çok farklı insanlar etkinliklerimize katılıyor. Tarihi mirasımızı ve değerlerimizi tanıtmanın yanı sıra, Ankara’ya emek vermiş insanları bir araya getirerek, Ankaralıların bu kişileri tanımasını sağlıyoruz” diye konuştu.
Programın sonunda ABB’nin ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ne yönelik konuşan ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, “Bu çalışmalar kapsamında Ankara’nın kültürel mirasını Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.