
Yeri Doldurulamaz Bir Kayıp
17/09/2024
Bedri Rahmi Eyüboğlu En Özel Eserleriyle Ankara’da
21/09/2024Katılımcı kültür ve ortak aklın temsili Ankara Kent Konseyi(AKK), 20 Eylül Cuma günü Medya Çalışma Grubu’na ev sahipliği yaptı.
Yerel ve ulusal basın başta olmak üzere medyanın çeşitli alanlarında görev alan üyelerin katıldığı toplantıda açılış konuşmalarını AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Çalışma Grupları ve Meclisler Genel Koordinatörü Ömer Şan ile AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Süleyman Basa yaptı.
Çalışma gruplarının görev ve sorumlulukları, çalışma yapısı, Medya Çalışma Grubu’nun AKK için önemi gibi çeşitli konulara değinilen açılış konuşmaları sonrasında Divan oluşturuldu.
Divan Başkan Yardımcısı Dursun Erkılıç tarafından başkanlığı yürütülen Divan’da Serhat Karaman, Muhammed Kaçar gibi önemli isimler yer aldı.
Medyanın ve gazeteciliğin yaşadığı güncel sorunlar, emek ve ücret çelişkisi, yerel gazeteciliğin medyadaki değeri gibi konuların masaya yatırıldığı toplantıda, çalışma grubu üyelerinden tavsiye kararı niteliğinde gördükleri fikirlerini aktarmaları talep edildi. Medyanın ve basında yaşanan son gelişmeler, Basın İlan Kurumu ve gazeteciliğin ilişkisi, gazeteciliğin dünü, bugünü ve geleceğine dair yapılan fikir sunumları ve tartışmalar sonrasında Çalışma Grubu sözcüsünün seçimi yapıldı.
Seçimde tecrübeli gazeteci Orhan Kemal Erkılıç, oy birliğiyle AKK Medya Grubu Sözcüsü seçildi. Erkılıç, ilerleyen toplantılarda medyanın diğer katmanlarına dair de çalışmaların yapılacağını aktarırken, yeni dönemde oluşturulan Medya Çalışma Grubu’nun Ankara’ya ve Türkiye’ye katkı sağlayacağını temenni ettiğini belirterek konuşmasını tamamladı.
Medya Çalışma Grubu, üyeleri tarafından belirlenecek ortak tarihte tekrar AKK’de bir araya gelecek.






