
AKK’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Eğlenceli Gösterilerle Kutlandı
22/04/2026
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması
22/04/2026Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen “İklim Farkındalığı Forumu”, DTCF Farabi Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara Kent Konseyi (AKK) Çevre ve İklim Meclisi’nin de paydaşları arasında yer aldığı forum, alanında uzman isimleri bir araya getirdi.
Forum kapsamında söz alan AKK Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, “Geçmişten Günümüze İklim Değişiklikleri: İklim Krizi Sarmalında Suya Saygı Buluşmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Şan, sunumunda insanlık tarihinin başlangıcından itibaren insan faaliyetlerinin iklim üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
İklim krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şan, yaşamın sürdürülebilirliğinde suyun kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Yaşama saygı, suya saygıdan geçer” ifadelerini kullandı. İklim değişikliğiyle mücadelede yalnızca uyum politikalarının yeterli olmayacağını belirten Şan, esas çözümün iklim değişikliğine neden olan insan kaynaklı etkilerin ve müdahalelerin ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti.



